Известие

Collapse
No announcement yet.

Твърд съединител на 147 JTD. Регулира ли се?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Твърд съединител на 147 JTD. Регулира ли се?

Съединителят е доста твърд, но майсторът каза, че така трябва да бъде, че си е специфика на колата. Това вярно ли е, защото ме заболява кракът да го натискам. Карала съм други марки, но с такъв съединител за пръв път ми се случва.
    Alfa 147 1.9 JTD 11.2004

Да.
    ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Мерси. Значи трябва да му свикна
      Alfa 147 1.9 JTD 11.2004

Comment

Първоначално публикувано от gadamer Покажи съобщение
        Съединителят е доста твърд, но майсторът каза, че така трябва да бъде, че си е специфика на колата. Това вярно ли е, защото ме заболява кракът да го натискам. Карала съм други марки, но с такъв съединител за пръв път ми се случва.
        А бееее, някой път се случва да е по-твърдичък от нормалното, но за съжаление може би лека е смяна с нов, но и това не е 100% гаранция.... Може и в помпите да е проблема, но и тва не е 100% сигурно!!!
        sigpic
        Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
        156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
        147 JTDm 140-Малката манекенка
        GT- JTDm 150

Comment

В коя друга кола имаш възможност да правиш мускули за крака докато я караш...
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD '03 (Distinctive)

Comment

Според мен не е нормално е твърд съединителя. На моята също е твърд като на колежката и си е така от 30 000 км. Пробвам всяка JTD с нов съединител, която мога да докопам и разликата е огромна. Има няколко теми в Алфаоунър, че е възможно да се оправи с почистване и пресмазване на лагерите на вилката, но още не съм го пробвал. А може и да е просто за смяна.
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
            ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Не е задължително, ако смениш майстора - педалът на здравия съединител е много мек, във всеки случай при твоя има проблем. Не ги слушай тези, които те убеждават, че съединителят на алфите е твърд, личен опит с тези от подписа, след ремонт омекнаха в пъти, а отделянето става чак долу.
              Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
              Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

не трябва да в твърд аз съм с подсиленото валео и педала и като перце!
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Сменял ли си съединителя? Ако отг. е да, преди смяната му как беше. Ако пък не си го сменял и нямаш други оплаквания ,колата си сменя перфектно и т.н., не се занимавай повече. Пък ако си решил, че имаш излишни пари давай си ги.
                  ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                    Ето това е правилния отговор. Педала се втвърдява когато съединителя е износен.
                    да бадем точни от износен притискател
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                      Ето това е правилния отговор. Педала се втвърдява когато съединителя е износен.
                      Вярно е. Моя трябва да се натиска със засилка..с ряз..как го отпускам само аз си знам и отделя почти до изходната позиция като седна в друга кола и ми гасне, хаха
                      147, 1.9jtd, 115hp, 8v, 01.2005, FL

Comment

Моя съединител на 147 беше твърд, смених го с нов комплект и пак си беше твърд.
                        Интересен е факта,че на толква 147 съединителя е твърд !
                        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

И моят съединител на Капата-2.4ЖТД беше ужасно твърд като я взех . След това смених съединителя (комплект) и долната помпа. Резултата беше огромен ....... ,но незнам от самият съединител или от долната помпа дойде удовлетворението.
                          Alfa Romeo-156-Sportwagon-2.4JTD-150hP-2002

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                            Според мен не е нормално е твърд съединителя. На моята също е твърд като на колежката и си е така от 30 000 км. Пробвам всяка JTD с нов съединител, която мога да докопам и разликата е огромна. Има няколко теми в Алфаоунър, че е възможно да се оправи с почистване и пресмазване на лагерите на вилката, но още не съм го пробвал. А може и да е просто за смяна.
                            Те там е проблема.Праха от диска се трупа на вилката,и съединителя става корав.Аз го карам така 100000.Като се смени и се почисти вилката ще омекне.

Comment

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
                              Те там е проблема.Праха от диска се трупа на вилката,и съединителя става корав.Аз го карам така 100000.Като се смени и се почисти вилката ще омекне.
                              Я обясни малко как прахът пречи на вилката, че нещо не го хващам този момент
                              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                              0879369082

Comment

Working...
                              X